IRAP (CST) - ledbehandling
http://www.equisit.eu/product/cst

IRAP (CST - Conditioned Serum Technology) - ledbehandling


Som noget nyt kan Skovdalens Hesteklinik nu tilbyde et alternativ produkt til brug ved ledbehandling. 


Hvad er IRAP (CST)?

Conditioned Serum Technology (CST) er en behandlingsmetode, der gør brug af hestens eget immunforsvar til at bekæmpe inflammation (betændelsestilstande).

CST er et effektivt alternativ til behandling af tilstande i led, fx slidgigt. 


Hvornår bør man bruge IRAP (CST)?

I nogle tilfælde, hvor der ikke er opnået et tilfredsstillende resultat ved behandling med traditionelle lægemidler, fx binyrebarkhormon og kan CST-behandling være et godt alternativ.

CST har, sammenlignet med binyrebarkhormon, også en kortere tilbageholdelsestid i forhold til doping. 

CST er desuden et godt valg til heste, der tidligere har været forfangne og til overvægtige heste, der har øget risiko for at udvikle forfangenhed ved behandling med binyrebarkhormon.


Hvordan bliver min hest behandlet med IRAP (CST)?

Selve behandling foregår ved, at der udtages blod fra hesten, ligesom hvis der skulle udtages en blodprøve. Dette foregår sterilt, dvs. at hesten skal have klippet et lille område på halsen omkring blodåren, som efterfølgende rengøres grundigt inden blodet udtages.

Herefter behandles blodet i et varmeskab i et døgn og slutproduktet bliver en væske med høj koncentration af stoffet "Interleukin-1 receptor antagonist protein". Dette stof modvirker den betændelsestilstand, der er i leddet og virker derved smertedæmpende. Væsken sprøjtes ind i det led, man ønsker at behandle.

Fra en blodopsamling produceres der, alt efter størrelsen på leddet, der skal behandles, nok væske til op mod 2-3 behandlinger.  


Hvis du er interesseret i at høre mere om CST, er du velkommen til at kontakte Skovdalens Hesteklinik for mere information.