Tildren®

Tildren ®


Hvad er Tildren®?

Tildren® er et lægemiddel som kan bruges til behandling ved forskellige tilstande/lidelser i knoglerne, fx ved spat (gigtforandringer i hasen) og ved hovsenebensbetændelse.

I normale knogler foregår der en konstant nedbrydning og opbygning af knoglevævet (dette kaldes remodellering). I sygdomstilfælde kan denne proces komme i ubalance, fordi knoglen nedbrydes hurtigere end den bygges op  - det medfører en smertefuld tilstand. Disse ændringer i knoglerne er synlige på røntgenbilleder.


Tildren® hæmmer nedbrydningen af knoglevævet og virker smertelindrende. Der er set gode resultater ved behandling af heste med spat og hovsenebensbetændelse.


Hvordan foregår behandlingen?

Hesten skal behandles med Tildren® i blodet. Først bedøves hesten, som hvis den skulle have raspet tænder, og herefter placeres der et kateter i hestens blodåre på halsen. Tildren® opløses i saltvand og gives igennem kateteret. Dette skal ske langtsomt over cirka 30 minutter. Der er en lille risiko for, at hesten kan få symptomer, der minder om mild kolik, når den behandles med Tildren®. Derfor gives der smertestillende forebyggende for at undgå ubehag.


Hvis du har spørgsmål til behandling med Tildren®, er du velkommen til at kontakte os.