Lameness Locator Q

Lameness Locator


Vi tilbyder nu undersøgelse med det nyeste af det nye udstyr indenfor halthedsdiagnostik.


Dette værktøj hjælper os med at identificere haltheder, især lavgradige haltheder, eller haltheder på flere ben ad gangen. Systemet laver 200 målinger i sekundet og kan finde selv helt små forskelle i hovedets og bækkenets bevægelser, som det menneskelige øje ikke kan opfatte.


Derudover hjælper det til at evaluere, hvor godt en blokade virker, eller om hesten reagerer på en bøjeprøve. Vi kan også gemme data og sammenligne effekten af en behandling eller genoptræning efter fx et halv år. Systemet kan ikke fortælle hvor i benet haltheden stammer fra, eller om det måske er ryggen eller halsen som er problemet, men det kan hjælpe på vej mod en diagnose.


Lameness Locator består af tre sensorer som placeres på hestens hoved, bagpart og det ene forben. Vi kan så med det samme efter mønstring eller longering se, hvilket/hvilke ben hesten er halt på, og hvor halt den er.


Systemet kan bruges hjemme på klinikken eller tages med ud i felten.

Så har du en hest som du måske ikke synes er halt, men bare ikke er helt som den skal være, kan dette være en mulighed for dig.


For at Lameness Locator skal fungere optimalt skal hesten kunne trave, og der skal være adgang til en sted hvor hesten kan møstres og longeres.


Læs mere på nedenstående link og se en video af hvordan udstyret fungerer (dog på engelsk) eller ring til os og få en snak.


https://equinosis.com/horse-owners